سفارش تبلیغ
صبا ویژن
رأى راست دولت را همراه است با آن روى آرد و با رفتن آن برود . [نهج البلاغه]
 
پنج شنبه 89 خرداد 6 , ساعت 12:11 عصر
 
بازپرس شعبه ویژه قتل اهواز گفت: اعتماد نداشتن به قانون و تسلیم نبودن در برابر آن مساله‌ای است که در بیشتر قتل‌ها به ویژه قتل‌های ناموسی اهواز دیده می‌شود و در بیشتر موارد قاتل به دلیل نداشتن اعتماد به قانون یا تسیلم نبودن در برابر حکم قانون به صورت خودسرانه عمل می‌کند.

به گزارش ایسنا سیدمجتبی برهانی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در بیشتر قتل‌هایی که در اهواز افتاق می‌افتد، مسایل فرهنگی دخالت دارد و اگر برخی فرهنگ‌ها و آداب و رسوم تعدیل یا ممنوع شود آمار قتل‌ها نیز کاهش می‌یابد.

وی افزود: در سال 88، 65 مورد قتل در اهواز اتفاق افتاده که در این تعداد قتل 26 نفر از مقتولان زن بوده‌اند و از این 26 نفر نیز 15 قتل به دلایل ناموسی اتفاق افتاده است.

برهانی تصریح کرد: 24.5درصد از قتل‌هایی که در سال 88 در شهر اهواز اتفاق افتاده ناموسی بوده که البته نسبت به سال 84 که میزان قتل‌های ناموسی در اهواز 35 درصد بوده، کاهش یافته است.

وی خاطرنشان کرد: البته قتل‌های اتفاق افتاده در شهر اهواز در سال گذشته نسبت به سال 86 نیز 20 درصد کاهش یافته است.

بازپرس شعبه ویژه قتل اهواز بیان کرد: 51 درصد قتل‌هایی که در سال 88 در اهواز اتفاق افتاده توسط سلاح گرم بوده و علت آن نیز در دسترس بودن سلاح گرم است.

برهانی گفت: در حال حاضر مشکلی که در شهر اهواز و دیگر شهرها وجود دارد این است که پس از وقوع قتل‌، از سوی خانواده مقتول به خانواده و بستگان قاتل نیز هجمه و حمله می‌شود. تا حدی که خانواده قاتل و حتی بستگان دور او نیز مجبور به کوچ از آن منطقه می‌شوند.

وی افزود: در برخی موارد نیز در پی انجام یک قتل، شاهد بروز قتل‌های دیگر هستیم که این مورد، عملی جاهلی است.

بازپرس شعبه ویژه قتل اهواز تصریح کرد: منشاء وقوع چنین قتل‌هایی نداشتن اعتماد به قانون است، زمانی که قتلی اتفاق می‌افتد، خانواده مقتول باید قاتل را در اختیار قانون قرار داده و حکمی را از سوی قانون صادر می‌شود نیز بپذیرند.

برهانی خاطرنشان کرد: گاه خواسته‌هایی که از سوی خانواده مقتول مطرح می‌شود شرعی و قانونی نیست و همین موضوع موجب می‌شود برخی افراد به صورت خودسرانه عمل کنند که موجب بروز قتل‌های دیگر می‌شود.

وی بیان کرد: خودسرانه عمل کردن در قتل‌های ناموسی بیشتر دیده می‌شود.

بازپرس شعبه ویژه قتل اهواز گفت: زمانی که مساله‌ای ناموسی اتفاق می‌افتد افراد شاکی انتظار دارند قانون طبق سلیقه آنها عمل کند و به عنوان مثال اگر مجازات مجرم 100 ضربه شلاق است، انتظار دارند که حکم قتل او صادر شود و همین موضوع موجب می‌شود خانواده‌ها خودسرانه عمل کنند.

برهانی افزود: اصلاح چنین فرهنگ‌ها و باورهای نادرست در جامعه بر عهده متصدیان فرهنگی است و کار دستگاه قضایی پس از ارتکاب جرم آغاز می‌شود.

وی تصریح کرد: بسیاری از قتل‌های ناموسی که در اهواز اتفاق می‌افتد به دلیل سوءظن است و این در حالی است که در شرع اسلام سوءظن حرام است.

بازپرس شعبه ویژه قتل اهواز خاطرنشان کرد: در بسیاری موارد به صرف شنیدن یک خبر و یا گفته دیگران به صورت خودسرانه عمل می‌شود و به جای این که او را به قانون بسپارند، فردی را به صورت خودسرانه به قتل می‌رسانند.

برهانی تصریح کرد: خودسرانه عمل کردن، نداشتن اعتماد به قانون و تسلیم نبودن در برابر قانون مساله‌ای است که در بیشتر قتل‌ها دیده می‌شود.

وی تاکید کرد: در بیشتر نزاع‌های دسته جمعی از اسلحه گرم استفاده می‌شود. در سال 88 چهار مورد نزاع دسته جمعی در اهواز داشته‌ایم. در نزاع‌های سال گذشته اهواز حدود 40 نفر زخمی و 11 نفر کشته شده‌اند.

بازپرس شعبه ویژه قتل اهواز گفت: منشاء و علت نزاع‌های دسته جمعی سال گذشته اختلاف ملکی بوده که در برخی موارد نیز از سوی دستگاه قضایی حکم صادر شده ولی به دلیل تسلیم نبودن در برابر قانون منجر به نزاع دسته جمعی شده است.

برهانی افزود: ریشه اصلی چنین مسایلی این است که افراد درگیر در این مشکلات قانون را قبول ندارند و خودسرانه عمل می‌کنند.

وی تصریح کرد: در برخی مواقع نیز از قانون برداشتی نادرست شده و فعلی نادرست انجام می‌شود. به عنوان مثال بیمه شاخص ثالث برای حمایت در هنگام رانندگی و زمان وقوع حوادث است، ولی برخی افراد ناآگاه به دلیل بیمه بودن با بی‌توجهی رانندگی می‌کنند.

بازپرس شعبه ویژه قتل اهواز خاطرنشان کرد: برخی آداب و رسوم نادرست عشایر برآداب و رسوم درست و مثبت آنها غلبه کرده و همین موضوع منجر به اتفاقی ناگوار می‌شود.

برهانی بیان کرد: به عنوان مثال برخی از قتل‌های ناموسی که در شهر اهواز اتفاق می‌افتد به دلیل فرهنگ‌های نادرستی مانند لزوم ازدواج دخترعمو با پسرعمو است که برخی مواقع اگر غیر از این اتفاق بیافتد منجر به قتل می‌شود. این رسم نادرستی است و باید برداشته شود.

وی تاکید کرد: برخی آداب و رسوم و فرهنگ‌های غلط عشایری باید تعدیل شوند و در حال حاضر تعداد اندکی از عشایر این کار را انجام داده‌اند.

بازپرس شعبه ویژه قتل اهواز گفت: در دسترس بودن سلاح گرم نیز مساله‌ای است که موجب شده 51 درصد قتل‌های سال گذشته اهواز توسط سلاح گرم انجام شود. زمانی که اسلحه گرم به راحتی در دسترس باشد، با کوچکترین مساله و اتفاق بی‌اهمیتی افراد ناآگاه از اسحله استفاده می‌کنند که منجر به حوادث ناگواری می‌شود.

برهانی افزود: لازم است تدبیر خاصی اندیشیده شود تا دسترسی به سلاح گرم کمتر شود.

وی تصریح کرد: برخی قتل‌ها نیز ناخواسته اتفاق می‌افتد و به عنوان مثال در مراسم عروسی و عزاداری تیراندازی می‌شود و گلوله به صورت ناخواسته به فردی اصابت می‌کند. البته استفاده از سلاح و تیراندازی در مراسم عروسی و عزاداری از نظر قانونی ممنوع است و در صورتی که در چنین مراسمی فردی کشته شود با قاتل به شدت برخورد می‌شود.

بازپرس شعبه ویژه قتل اهواز خاطرنشان کرد: در طول سال معمولا چندین مورد قتل ناشی از تیراندازی در مراسم عروسی و عزاداری اتفاق می‌افتد و این از مسایلی است که باید حذف شود و از نظر قانونی نیز به شدت با آن برخورد شود.

برهانی تاکید کرد: در قتل‌های ناموسی از مساله غیرت استفاده ابزاری می‌شود و به صورت خودسرانه از قتلی انجام می شود و بلافاصله نیز خانواده مقتول رضایت می‌دهند.

وی گفت: در سال 88، 15 زن به دلیل ناموسی در اهواز به قتل رسیدند که در این مورد سران عشایر باید پیش از آن که خودسرانه علمی غیرقانونی انجام شود موضوع را حل کنند.

بازپرس شعبه ویژه قتل اهواز افزود: مسئولان فرهنگی و ائمه جمعه در زمینه فرهنگ‌سازی نقش مهمی برعهده دارند و می‌توان با فرهنگ‌سازی و تعدیل برخی آداب و رسوم نادرست آمار قتل‌های ناموسی را کاهش داد.

برهانی تصریح کرد: تعرض به خانواده قاتل پس از وقوع قتل نیز عملی نادرست است. خانواده مقتول باید قاتل را تنها به قانون سپرده و به حکمی که از سوی قانون صادر می‌شود نیز احترام بگذارند و در مقابل آن خاضع باشند.


لیست کل یادداشت های این وبلاگ